PRF terapija- terapija vlastitom plazmom

-
20.10.2023.

Obzirom da naglasak stavljamo na dentalnu implantologiju, u tu svrhu u ordinaciji smo počeli primjenjivati PRF protokol koji omogućuje regeneraciju kosti pomoću naše krvi i plazme. PRF metoda koristi se i u estetskoj kirurgiji lica za mezoterapiju, a u posljednje je vrijeme donijela mnoge prednosti za pacijente koji se odluče na ugradnju implantata.

Ako su vam do sada dijagnosticirali da nemate dovoljno kosti za ugradnju implantata, PRF metodom imate puno veće mogućnosti da premostite taj problem, poboljšate kvalitetu cijeljenja rane i postanete kandidatom za ugradnju implantata.

Kako izgleda PRF protokol?

Cijeli proces započinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljnjom obradom kroz koagulaciju centrifugom, u za to predviđenom stroju, razdvaja. Razdvajanjem sastojaka krvi dobivamo membranu za brži jednostavniji i sigurniji ishod ugradnje implantata kod slučajeva nedostatka kosti. Najveća prednost navedene metode je što koristimo pacijentove vlastite faktore rasta kako bismo osigurali kvalitetno ležište za ugradnju implantata. PRF protokol omogućava puno brže cijeljenje mekih tkiva te je oporavak nakon bilo kojeg kirurškog zahvata puno brži i bezbolniji. PRF protokolom se iz krvi pacijenta dobiva potpuno prirodni preparat bogat faktorima rasta.