Zubni implantati

10.11.2019.

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u kost i predstavljaju zamjenu za korijen izgubljenog zuba. Na implantat se postavlja titanska ili cirkonska nadogradnja koja služi kao poveznica između implantata i protetskog nadomjestka. Implantat ima ulogu nosača krunice ukoliko nedostaje jedan zub, odnosno mostova ukoliko je prisutan nedostatak većeg broja zubi.
Ugradnja implantata se provodi pod lokalnom anestezijom. Postupak je potpuno bezbolan. Na odabrano mjesto u kosti se ugradi titanski vijak, koji se ostavlja da sraste s kosti 3-6 mjeseci. Postupak se naziva oseointegracija i neophodan je za stabilnost i trajnost implantata. Uspješnost ovakve terapije kreće se od 95 do 100 posto, što je čini jednom od najsigurnijih i najtrajnijih terapija u dentalnoj medicini.
Važno je znati da nedostatak zuba, osim estetske nepravilnosti, predstavlja prije svega opasnost za pravilnu funkciju čitavog žvačnog sustava. Stoga je važno da nam se obratite s povjerenjem kako bi uz samu nadoknadu zuba postigli da vam se ponovo uspostavi oralna funkcija, a ugradnjom implantata vratit će vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvaliteta života.

Obzirom da naglasak stavljamo na kvalitetnu uslugu i vrhunske materijale, u ordinaciji ugrađujemo implantate švicarske tvrtke Straumann.
Riječ je o osteogenetskim nadomjescima koji su rezultat gotovo 20 godina iskustva, rada i istraživanja. Radi se o vrhunskim proizvodima izrađenima po najvišim svjetskim standardima, koji osiguravaju dugovječnost i pouzdanost.
Straumann proizvodi svoje precizne alate i zubne implantate s njihovim dodacima u Villeretu (Švicarska) i Andoveru (SAD), dok regenerativna tkiva proizvodi u Malmöu (Švedska).