Protetika

10.11.2019.

Stomatološka protetika je stomatološka disciplina koja se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zubi, krunicama, mostovima, ljuskicama te potpunim ili djelomičnim protezama. Osim funkcionalne, protetika ima i važnu estetsku ulogu u korekciji postojećih zubi te smo njoj posebno posvećeni.
Zubne krunice ili zubne navlake, fiksno se postavljaju na prirodne zube koji su jako slabi, oštećeni ili estetski neprivlačni. U našoj ordinaciji zubne krune izrađujemo samo od vrhunskih materijala, a u našoj ponudi možete pronaći metal keramičke krunice, potpuno bezmetalne keramičke (E-max ili Empress) i cirkonske krunice.
Zubni mostovi su fiksni protetski nadomjesci koji će zamijeniti jedan ili više zuba koji nedostaju, a sve ovisno o rasporedu nosača koje mogu predstavljati ili vaši zubi ili implantati.
Kada govorimo o estetskim promjenama osmijeha prije svega mislimo na keramičke ljuskice. Keramičke ljuskice pružaju nam mogućnosti koje ne možemo dobiti s bilo kojom drugom vrstom rada, a sve to uz minimalna brušenja zuba. Ljuskicama možemo zatvoriti razmake između zubi (dijasteme), promijeniti boju i oblik, nagib ili veličinu zuba, riješiti problem potrošenih zuba ili zuba s erozijama.
Pod mobilnim protetskim radovima podrazumijevamo proteze. Potpune proteze su mobilno-protetski nadomjesci indicirani kod pacijenata s potpunom bezubosti. Izrađene su od akrilatne baze i akrilatnih ili keramičkih zuba. Djelomične proteze su također mobilno-protetski nadomjesci, a izrađuju se kad pacijent još ima svoje zube ili ugrađene implantate, ali raspored i broj takvih zvačnih jedinica nije dovoljan za izradu fiksno-protetskog nadomjestka.
Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije imamo mogućnost da na vaša lica vratimo lijepe zube i osmijeh kakav zaslužujete.