Izbjeljivanje zubi

10.11.2019.

Izbjeljivanje zubi jedan je od najčešćih zahvata u estetskoj stomatologiji. Ovaj postupak, brzim i sigurnim pristupom, omogućava čak do 6 nijansi svjetliju boju zubi. Zahvat izbjeljivanja je ugodan, potpuno bezbolan i siguran, a rezultati izbjeljivanja su odmah vidljivi. Cilj je postizanje optimalne bjeline zuba koju pacijent želi i koja ovisi o prirodnoj boji zuba.
Provodimo postupak izbjeljivanja na dva načina:
• Izbjeljivanje zubi u ordinaciji
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji je postupak kojim se kroz posjetu od oko sat vremena dobiva brza, primjetna i trajna promjena u boji zuba. U tu svrhu koristimo zoom lampu na način da gelom kemijski djelujemo na površinu zuba. Postupak je u potpunosti bezbolan, ne oštećuje caklinu, a daje izvrsne rezultate u koje smo se i sami uvjerili puno puta.
• Izbjeljivanje zubi kod kuće
Izbjeljivanje zubi kod kuće pomoću individualno izrađenih udlaga je proces koji se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa izbjeljivanjem u ordinaciji. Postupno se postižu odlični dugotrajni estetski rezultati, a pacijent može sam kontrolirati mijenjanje boje te se postupno privikavati na promjenu.